2008. július 19., szombat

A Hírplakátban megjelent reklámok kritikája 2.

A kezdőlap legfrankóbb felületét,a bal felső negyedet a Bestauto foglalja el.
Szép zöld alapszínű hírdetés,szembeötlő számmal:30%.
Ez nem ígér rosszat..de,hogy mire 30? Arra a fő üzenet utal."Nem költ túl sokat benzinre?"A mondat végi kérdőjelet egy benzin pisztoly és tömlő formázza.Nocsak..:)
Alapvetően a stratégia jó,hiszen még mindig azok a legsikeresebb reklámok egyike amik olyan kérdésekkel nyitnak,hogy "Nem....?"..de igen...konkrét példánknál maradva mit is válaszolhatsz?Persze,hogy sokat költök benzinre.Mindenki sokat költ benzinre.
Azonnal ott marasztal a hírdetésnél a kérdés.Vajon a Skoda tudja,hogyan költsek kevesebbet?
Na de jön a bukta..a reklám önmagukát buktatja meg.Mert ahelyett,hogy a feltámadt figyelmemet a válasszal vezetné tovább,apró betükkel adják tudtomra,hogy 250 rugó plusszért akár 30% üzemanyagot is takarithatok meg.
Nem elég korrektek az adataik vagy önmaguk sem hisznek abban amit hírdetnek?
Ha számokkal dolgozunk akkor tudni is kell pontosan teljesíteni azokat.Hogy minden reklámban a kisbetűknél rakják helyre a "matekot"?Igen.És pont ebből van eleg az embereknek.
Az ilyen szarságokat meg kell hagyni a multiknak,országos kampányaikhoz.Ha regionális szinten reklámozunk alapvetően szükségünk van a környezetünk bizalmára.A Bestauto siófoki,keszthelyi és fonyódi telepét jelöli meg,ezek méginkább kis közösségek,nyilván személyesen is rengeteg környékbelit és szinte minden helyi skodást ismernek.Miért nem formálják a reklámjukat a megkívánt központi utasításokon túl saját közegükhöz?
Megnéztem a honlapjukat,van ott egy utalás arra,hogy a szomszédban benzinkút áll vásárlóik szolgálatára.
Ha egy reklám kampány fő mondanivalóját a benzin és annak költségei köré szervezik akkor a Bestautonak ezt a kampányát már hetekkel ezelőtt meg kellett volna nyitnia egy teljesen más irányból indítva.
A Bestauto reklám színvilága jó(hozzák a Skoda zöld-fekete kombinációját),logója gyenge,jelmondata téves."Mindig a legjobb ajánlat"...
Mindig lesz olyan amikor lesz náluk jobb ajánlat..

Nincsenek megjegyzések: