2008. július 20., vasárnap

Végre!És hogyan tovább?

A hírt a Kapos extrából ollóztam.
Végre a legkézenfekvőbb ötlettel lép fel városunk a kutyapiszok ellen?Vajon mit kellett ezen eddig gondolkodni?A probléma adott volt.Össze szarják a kutyák a tereket.Az eltakarítás egyértelműen a gazdik feladata.Hamár lusta a gazdi vinni magával nejlont,akkor helyezzünk ki olyan automatákat ami a megfelelő csomagolóanyagból és eszközökből álló szortimenttel van felszerelve.Tegyünk mellé kukát.Ennyi.
Na végre sikerült.Olvassuk csak...
"

A közelmúltban végzett telefonos közvélemény kutatás eredménye is az volt, hogy a kaposváriak ezt látják az egyik legfontosabb megoldandó problémának a közterületek tisztaságával kapcsolatban. Annak érdekében, hogy a kutyatulajdonosok megfelelő módon gondoskodhassanak kedvenceik által hagyott ürülékről, az önkormányzat munkatársai olyan dobozokat helyeztek el közterületeken, melyekből egyetlen mozdulattal kis papírzacskók vehetők ki. Ezek alkalmasak arra, hogy a gazdik a bennük található lapát segítségével összeszedjék a a piszkot, majd azt egy közeli szemetesbe dobják.

Petes Tamás a KVG Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a tíz tárolót főként a lakótelepi részeken, a zöldterületek mellett helyezték el ügyelve arra, hogy 10-15 méteren belül legyen szemetes is. A tárolók és a zacskók összesen mintegy 250 ezer forintba kerültek.

"


Vajon miért nem ilyen komplex dobozt szereztek be amin egyben ott van minden?

Zacskó,kuka..és mi még?
Remek és nagyméretű reklám felület az oldalán!
Mert illuzióink ne legyenek..Attól,hogy ezek a berendezések vannak,attól sok ember gondolkodás módja megváltozni nem fog.És attól,hogy esetleg megbírságoljuk őket a gondolkodás nem változik.Maximum sunyibbak lesznek az arra hajlamosak.
Mivel ez nem csak a kutyatartók adójából megy,ezért nem csak nekik szólnak ezek a dolgok.a prevencióban sokkal nagyobb szerepe van a környezet ráhatásának és gondolkodásmódjának mint a büntetésnek.Ha Kaposvár valóban polgárbarát hely ahol közös életünkhöz nem csak egy ilyen evidens dolog és annak kezelése is tartozik,hanem a helyi kreativitás támogatása is,akkor ezt az eseményt egy színes,mókás és lényegretörő reklám és média kampánnyal együtt szervezték volna meg.



Nincsenek megjegyzések: